Остават няколко седмици от премиерата на финалната версия на Android 11. Ако всички върви по план официалното представяне на операционната система ще стане на 8 септември. Разработчиците на компанията експериментират усилено с множество функции, които да улеснят работата на потребителите.

Специален акцент ще бъдат възможностите за мобилна фотография. Така например вече разбрахме, че Android 11 ще ни позволи да записваме видео клипове с големина над 4GB

В продължение на години това е ограничение, което доста потребители искат да бъдат премахнато, особено с огледа на все по-добрите камери на смартфоните с Android. Новата версия на платформата най-накрая ще отстрани тази лимитация, което е особено подходящо за запис на видео с 4K резолюция.

Актуализацията ще премахне и необходимостта собствениците на смартфони да спират всеки път като файловете достигнат до 4GB и да стартират нов клип, за да преодолеят лимитацията.

От SlashGear сега ни информират за още една новост, която ще стане част от Android 11.

 

 

Разработчиците на Google експериментират с промяна в "Camera API Behaviour v 7.5.4" версията на приложението. На практика идеята е камерата на устройствата с Android 11 автоматично да предотвратява въвеждането на корекции върху лицата заснети на снимките. Това ще важи за момента, в който се прави кадъра. 

Потребителите ще могат да използват приложения и друг софтуер за редактиране след като вече са направили даден кадър. След като тази функция бъде представена нито едно устройство, което е сертифицирано за Google Certified Android ще блокира Image Processor хардуера да променя как изглеждат лицата на хората, които снимаме от смартфоните.

Функцията ще се противопоставя на промените с цветовете на кожата, геометрията на лицето и добавянето на филтри, които променят визията с "по-топли" нюанси и др. Google вече ще изискват от новите устройства да гарантират, че външният вид на лицето не се променя. Най-голям ефект това правило ще има върху устройствата с активирани Beauty режими.

 

Oще от Digital: Аndroid 11 ще позволи на приложенията да използват едновременно повече от една камера