Всяка следваща версия на Android предлага впечатляващ набор от допълнителни функции, които подобряват интерфейса и улесняват работата ни. Google постоянно търсят оптималния баланс между сигурност и практичност в разработването на операционната система. Само преди ви информирахме, че Google представи Android 11 Developer Preview по-рано от очакваното, като сега разбираме детайли за още една функция, която ще ни предложи платформата.

 

Изглежда, че компанията работи над метод, с който да подобри тъчскрийн чувствителността на смартфоните. По този начин Google ще ни позволи да използваме още по-удобно предпазни протектори на дисплея. Вероятно ви се е случвало тъча да не реагира или да не е достатъчно чувствителен, когато опитвате да използвате устройството с подобен аксесоар. Предстоящата функция е създадена да отстрани именно този проблем, съобщава AndroidAuthority.

 

 

Някои производители като Samsung предлагат подобни инструменти, но интеграцията на функцията в Android 11 ще позволи на много повече хора да я използват на своите устройства. Първите версии на операционната система предлагат достъп до функцията с кликване върху "Settings>Display>Аdvanced". Все пак имайте предвид, че крайният ефект ще зависи и от самите проектори, които използвате на смартфоните. По всичко личи, че това ще е само едно от многото подобрения, които ни очакват в Android 11.

 

Още от Digital: Android 11 няма да изключва Bluetooth, когато слушате музика в самолетен режим