Google работят от месеци над новата версия на операционната система, която скоро ще е достъпна за потребителите. Ако всичко върви по план официалната премиера на софтуера ще бъде на 8 септември. Потребителите могат да очакват редица подобрения, които ще оптимизират почти всеки елемент от потребителския интерфейс на платформата.

Водещ приоритет за Google ще бъде сигурността на личните данни на собствениците на смартфони с Android. Именно заради това компанията подготвя промени в начина, по който се управляват паролите на потребителите.  

Android 9.0 Pie въведе функцията за автоматично логване в профилите, които вече сте използвали от смартфона за достъп до различни приложения и услуги. Това е полезно, тъй като спестява нуждата всеки път да въвеждате съответните данни от виртуалната клавиатура на смартфона.

Много често, обаче възникват затруднения и забавния от няколко секунди при регистрирането на логин информацията, което понякога може да бъде досадно, особено когато бързате да проверите дадена информация.

 

 

Разработчиците на Google вече тестват нови идеи, с които да подобрят изживяването на потребителите и респективно управлението на паролите от смартфоните с Android. Следващата версия на платформата ще предложи сериозно подобрение, което ще улесни използването на различни профили . 

Android 11 ще предложи интеграция на списъка с пароли с Gboard и други външни клавиатури от трети страни, съобщава AndroidPolice. Самите приложения ще показват и допълват данните в собствения си интерфейс, а не в падащото системно меню, както досега. 

Тази промяна ще спести ценно време и ще подобри синхронизацията на паролите между различните клавиатури, които използвате. Google гарантират, че данните няма да се споделят с трети страни и ще останат на безопасно място в сървърите на компанията.

Полето за въвеждане със съответните опции ще бъдат видими в горната част на клавиатурата, което ще позволи с един клик да разрешавате логването в профилите.

 

 

Още от Digital: Android 11 ще забрани промяна на външният вид на лицето от камерите на смартфоните