Обратното безжично зареждане все още е сравнително нова функционалност, която много смартфони не поддържат. Въпреки това Google проявяват сериозен интерес към тази концепция. Компанията вече експериментира с включването на опция за обратно безжично зареждане в Android 11. Според наличните данни Google ще представят тази функция с името "Battery Share". Както наименованието подсказва тoва е иновативен метод, който позволява за споделяне капацитета на батерията с други смартфони.

 

Google планират да осигурят поддръжка за "Battery Share" и за разнообразие от други аксесоари и устройства като смарт часовници, аудио слушалки и др. Все пак това ще стане на по-късен етап, като първоначално опцията за споделяне на батерията ще е налична единствено за смартфоните. Google Pixel 5 вероятно ще е първото устройство, което предлага обратно безжично зареждане, тъй като настоящите флагмани на компанията Pixel 4/Pixel 4 XL не поддържат такава функция, съобщава AndroidHeadlines.

 

Припомняме ви, че през лятото ще се проведе Google I/O конференцията, когато ще видим Pixel 4a. Това е бюджетно предложение, което едва ли ще поддържа дори стандартно безжично зареждане. Именно заради това се очаква "Battery Share" да дебютира с Google Pixel 5 през есента. Aко функцията стане част от Android 11 това означава, че другите смартфони с бранда Pixel ще са първите, които ще работят с "Battery Share". След това функцията ще е достъпна и за други устройства.

 

 

Още от Digital: Смартфоните с Android 11 ще могат да заменят документите за самоличност