Android предлага поддръжка за почти всички водещи аудио и видео формати, тъй като управлението на мултимедия е важен компонент от операционната система. Всяка нова версия променя различни елементи от интерфейса и също така подобрява настоящите функции на операционната система. 

Собствениците на смартфони с Android са свикнали да виждат анимация на Lockscreen менюта на албумите, които слушат от музикалния плейър. Това е полезно, когато сте в движение и позволява от малък панел в средата на екрана предлага бутони за упрваление и спиране на писнете.

Функцията улеснява допълнително потребителите с интеграция на външни приложения като Spotify и неслучайно е предпочитана от много хора. Въпреки това Google вече експериментират с идеята да премахнат показването на обложките за музикални албуми от Lockscreen менюто. 

Тази промяна ще стане факт още с премиерата на Android 11, твърдят от 9to5google. Разаработчиците на компанията вече имат достъп до актуализираната версия, която не включва снимки на обложките. 

 

 

Вместо това музикалния плейър в Android 11 показва единствено лентата с бутони за смяна и пазуиране на парчето, заедно с името на песента и изпълнителя, допълнени от икона на приложението, в което слушате. В момента промяната е достъпна за потребителите активирали "Media Resumption" редизайна на панела за управление на мултимедия.

Старата версия все още е достъпна за профилите със стария дизайн, но Google определят това като бъг в онлайн тракера на разработчиците и работят над отстраняването му. Официалната премиера на Android 11 се очаква на 8 септември.Традиционно ъпдейтите ще са налични първо за Google Pixel и флагманите на водещите производители и ще е необходимо време преди всички съвместими смартфони да актуализират към Android 11. 

Скриването на обложката на музикалните албуми в Lockscreen менюто вероятно ще допадне на хората които искат да виждат постоянно избраните от тях уойпейпъри. Със сигурност, обаче доста потребители няма да останат доволни от тази промяна в Android 11.

 

Още от Digital: Android 11 ще забрани промяна на външният вид на лицето от камерите на смартфоните