Вече знаем кои компании ще ъпдейтнат смартфоните си към Android 10 до края на 2019г. Новата платформа предлага много подобрения, но също така е базирана на различна система за навигация. Така например потребителите ще има как да отварят приложения и менюта в Android 10, докато  използват жестови команди.  По този начин с различни движения на пръста върху екрана ще могат по-лесно да управляват смартфоните без нуждата от традиционните виртуални бутони в долната част.

 

Премиерата на Android 10 окончателно ще сложи край на класическия Menu бутон в интерфейса  на операционната система. Разработчиците на приложения, които ги оптимизират за по-старите версии като Android 2.3 вече няма да могат да използват тази функционалност. Това означава, че броя на заглавията в Google Play, които се възползват от Menu бутона постепенно ще намалява. Решението на Google е провокирано от малкия брой хора и приложения, които все още предлагат тази функция.

 

 

Водещите производители вече не продават нови смартфони с Menu бутони, а самите разработчици на мобилни приложения използват по-модерни методи за навигация. Аndroid 10 предлага по-добри възможности да управлявате своите устройства, съобщава AndroidCentral. По всичко личи, че дори и малкия брой приложения, които показват и използват Menu бутона постепенно ще изчезнат напълно. Това е добър пример как новите технологии променят начина, по който използваме смартфоните в ежедневието си.

 

Още от Digital: Google ще ограничават използването на навигацията с жестови команди в Android 10 на външни компании