HMD Global залагат стриктно на Android One, за да диференцират своите устройства от конкурентните продукти на пазара.

Този ангажимент на компанията гарантира бърз достъп до софтуерни ъпдейти и новите функции на платформата.

Именно това е причината смартфоните на финландския бранд често да получават актуализации на Android доста по-рано от всички останали.

Android 10 не е изключение, тъй като ъпдейтите на HMD Global към устройствата им стартираха още седмици след премиерата на платформата.

В началото на март ви информирахме, че HMD Global променят графика на ъпдейти към Android 10 заради коронавируса. Световната пандемия предизвика известно забавяне в първоначалните планове на компанията, но няма да се отрази дългосрочно на актуализациите.

Причината е, че вече се разпространяват дългоочакваните ъпдейти към Android 10 за още три нови устройства на HMD Global, които са от средния и бюджетния ценови клас. Това са Nokia 3.2, Nokia 4.2 и Nokia 6.2.

В кратки срокове актуализацията ще бъде достъпна във всички региони по цял свят.

 

 

Освен подобренията, за които Google са се погрижили в Аndroid 10 е предвиден и April Security пача за сигурност за настоящия месец.

Другите интересни функции включват още Smart Reply отговорите на съобщения, нова система за жестови команди, Focus Mode режима, както и Family Link.

Последните два инструмента предоставят полезен начин да се концентрирате върху важните неща и изоставите смартфона, както и опции за контрол над съдържанието, което виждат децата ни.

Android 10 също така осигурва допълнителни възможности да управлявате личните данни, които споделяте с приложенията, включително и за локацията.

На практика всичко това ще гарантира още по-удобен за използване интерфейс, повече функции, по-бърза скорост на работа и по-висока степен на сигурност.

Разпространението на актуализациите става на няколко етапа и от компанията обещават до 3 май ъпдейтите да са налични за всички версии на Nokia 3.2, Nokia 4.2 и Nokia 6.2 по цял свят.

Това означава, че 94% от цялото портфолио на HMD Global вече ще работи с Android 10 и е доста впечатляващо постижение.

 

Oще от Digital: HMD Global ще продължат да разработват смартфони с оптика на ZEISS