Вече знаем, че Google представиха новите си смартфони Pixel 5 и Pixel 4а 5G. По-големият потребителски интерес несъмнено е насочен към петицата, която е с по-сериозни технически характеристики и спокойно може да се конкурира с различни флагман модели на популярни премиум марки.

Типично за Google, дизайнът на устройството е семпъл и изчистен. Не можем да използваме определението „практичен“, защото корпусът на смартфона се цапа изключително много с пръстови отпечатъци. Поне в черната Just Black версия, която можете да видите във видеото, което сме приложили над тази статия. От там можете да добиете и реална представа за дизайна на Pixel 5, както и за това как стои в човешка ръка. При ментоловият Sorta sage цветови вариант, вероятно проблема с пръстовите отпечатъци няма да е толкова ясно изразен.

 

 

Габаритите на смартфона са компактни 144.7мм на 70.4мм с точно 8мм дебелина и 151гр тегло. Корпусът на гърба и периферията е алуминиев, като при всички случаи се забелязва асоциация с дизайна на iPhone. Но това е нещо напълно очаквано, предвид че Pixel е основно ориентиран към американския пазар. Смартфонът е устойчив на мокрене и има IP68 протекция.

Повечето фенове на марката очакваха Google Pixel 5 да ги изненада със значителен ъпгрейд на камерите си, но се оказа, че значителна промяна в сравнение с Google Pixel 4 не се е появила. Дори основният сензор е останал абсолютно същият - 12.2 MP на 27мм, с размер 1/2.55" и 1.4µm. Апертурата му остава f/1.7, което като цяло и преди и сега си е много добър параметър.  

Втората камера вече няма 2х оптично приближаване. Тя остава 16 MP, но с апертура f/2.2 и е с цели 107˚ ъгъл на снимане. Селфи камерата отново е 8MP, но от 22мм на 24мм.

 

 

Въпреки привидните прилики обаче при качеството на снимките се забелязват разлика. Google вече публикуваха на официалната страница на Pixel различни тестови снимки, направени с петицата. От тях е видно, че наистина има добра детайлност, дори при по-слаба осветеност. Цветовете изглеждат реалистични и наситени. Боке ефектът е с добро разграничаване между зоните, а портретната фотография е с качество съпоставимо с това на хубав фотоапарат.

 

 

Най-интересните от въпросните кадри, както и определени акценти от тях, можете да видите в споменатото видео по-горе, непосредствено след ънбоксинга на Pixel 5.

Впечатление ни правят още портрените снимки в нощен режим, HDR+ функцията, която придава повече острота на кадрите, както и новата Portrait Light функция.

 

Още от Digital.bg: Lenovo Yoga Slim 7 (13) - Мощен алуминиев лаптоп с Tiger Lake CPU и Intel Iris Xe GPU

 

Музика: Bensound.com