Apple ще задълбочат конкуренцията при смартфоните с премиерата на нов бюджетен модел. Това ще се случи още в първите седмици на следващата година, като въпросния модел ще се казва iPhone SE 2. Новият модел ще привлича вниманието на потребителите с дизайн, който наподобява този на iPhone 8. От Apple се надяват с премиерата на iPhone SE 2 на пазара да се възползват максимално от все по-високите продажби на смартфоните в бюджетния ценови клас.

 

Популярният анализатор Минг-Чи Куо твърди, че компанията си е поставила за цел да реализира продажбите на поне 20 млн. версии на iPhone SE 2 през 2020г. Оптимистичният прогнози на технологичния гигант са бюджетното устройство да премине границата от 30 млн. доставки. съобщава MacRumors. Според новите данни iPhone SE 2 ще използва 10-слоен PCB (SLP) субстрат за дънната платка, което ще ангажира доставчици като Pending Holdings, Xinxing и AT&S.

 

 

Toзи компонент ще бъде по-скъп от SLP модула в iPhone 11. Бюджетният смартфон ще има 4.7-инчов дисплей и една основна камера в задната част. Резолюцията все още не е известна. Другите спецификации включват подобрен Touch ID сензор за пръстов отпечатък, Apple A13 процесор и 3GB RAM.  Всъщност това е процесора, с който работят iPhone 11 и iPhone 11 Pro. За разлика от тях, обаче iPhone SE 2 ще бъде осезаемо по-евтин, тъй като ще се продава за $399 на пазара.

 

Oще от Digital: iPhone SE 2 ще увеличи продажбите на Apple с 10% през първото тримесечие на 2020г.