Новото поколение процесори на AMD са вероятно най-добрият им продукт, който компанията е създала да се конкурира с Intel. Платформата Ryzen вече предизвика голямо внимание в индустрията, тъй като се отличава със завидна скорост на работа и ниска цена. Компанията представи официално новите Ryzen 3 чипове, които са проектирани като конкурент на Intel Core i3 моделите от Kaby Lake платформата. Отново основните им предимства са високата производителност и достъпната цена.

 

AMD първоначално ще продават два процесора от платформата, които се казват Ryzen 3 1200 и Ryzen 1300X. Според официалните данни двете архитектури ще осигурят между 17 и 29% по-бърза скорост на работа, спрямо Core i 3 чиповете, предаде VentureBeat. АМD твърдят, че Ryzen 1300X предлага с 13% по-висока производителност от Intel Core i3-7300 при показване на съдържание във Full HD резолюция, но е с около 13% по-евтин. Двата нови процесори имат още едно важно предимство. 

 

Първите чипове от AMD Ryzen 3 платформата са оптимизирани и за виртуална реалност, като в определени ситуации ще гарантират скорост, както по-скъпите процесори от серията. Компанията очаква това да са едни от най-продаваните им архитектури на пазара през годината. Тяхната премиера ще изостри значително конкуренцията между AMD и Intel, но пък ще доведе до появата на по-достъпни компютри. Дали Ryzen 3 ще успее да спре доминацията на Core i3 чиповете от ново поколение предстои да видим.

 

Вижте как големият успех на процесорите AMD Ryzen възвърна пазарните позиции на ARM срещу Intel