АМD разшириха значително влиянието си в индустрията през последните тримесечия. Компанията увеличи пазарния си дял за сметка на Intel планира да продължи да задълбочава конкуренцията. В следващите месеци ни очаква премиерата на много нови устройства на водещите производители. По този начин AMD ще опитат да продължат с доброто си представяне и да се възползват максимално от проблемите с 10-нанометровите процесори на Intel.

 

Лично главният изпълнителен директор на AMD, д-р Лиса Су разкри малко повече детайли за бъдещите планове на компанията. В свое изявление тя сподели, че разработката на следващата генерация видео карти от бранда Navi върви съобразно предварителния график. Шефката на AMD сподели, че ситуацията е същата и с четвъртото поколение процесори Ryzen за лаптопи от висок клас. В производството им ще бъде използвана усъвършенствана 7-нанометрова технология.

 

 

Все пак д-р Лиса Су не пожела да се наеме с прогноза точно кога можем да очакваме премиерата на хардуера с новата им 7-нанометрова технология. Премиерата на подобни продукти не само ще изостри конкуренцията с Intel, но ще създаде и сериозни проблеми на NVIDIA в световен мащаб, съобщава TechRadar. Почти сигурно е, че премиерата на следващата генерация видео карти и процесори на AMD ще се продава на пазара през следващата година.

 

Още от Digital: AMD разработват 7-нанометров процесор Ryzen 3000 с 16 ядра и работна честота от 4.2GHz