AMD представиха официално финансовите резултати за второто тримесечие, които по най-добър начин илюстрират силното представяне на компанията. Данните разкриват стабилен ръст в продажбите на процесори от Ryzen и Epic сериите, като приходите на дивизията за лаптопи се увеличават повече от два пъти спрямо същия период през 2019г.

Единственото слабо звено в бизнес структурата на AMD за второто тримесечие е бизнеса с видео карти, където по-слабите продажби на продуктите за настолни компютри компенсират двуцифрения ръст в продажбите на мобилни графични процесори. 

Общата печалба на AMD за периода между април-юни достигат до $157 млрд., което е осезаемо увеличение от $35 млрд., спрямо второто тримесечие на миналата година. Оперативните приходи на компанията са $1.93 млрд. ,което представлява ръст от 26%.

Дивизията AMD Computing & Graphiсs, която отговаря за продажбите на Ryzen CPU и Ryzen GPU хардуера увеличава печалбата си с 45%, в сравнение със същия период преди година, която вече достига до $1.37 млрд., информира PCWorld.

 

 

Компанията също така очаква още по-добро представяне през третото тримесечие, когато прогнозират приходи от $2.55 млрд. Голям принос за постигането на тази цел ще имат настоящите процесори от Ryzen и Epyc сериите.

АMD също така планират да представят хардуер със Zen 3 CPU архитектурата и RDNA 2 GPU (BIg Navi) преди края на календарната година. Не бива да заправяме, че освен силното присъствие при лаптопите от AMD доставят и процесорите за конзолите Xbox Series X и Sony PlayStation 5.

Главният изпълнителен директор на AMD, Лиса Су изрази задоволство от комуникацията с потребителите, която им позволява да представят още по-добри продукти и да разнообразяват своето портфолио. Разпространението на коронавируса допълнително измества фокуса от десктопите към лаптопите за милиони хора.

В момента има над 54 модела на производителите, които използват AMD Ryzen 4000, като се очакват повече от 30 нови конфигурации с ултратънки размери и геймърски машини да дебютират до края на 2020г. Това е тримесечието с най-високи приходи за компанията от 12 години насам.

 

Oще от Digital: АМD представиха процесорите Ryzen 4000G и Athlon 3000