Вече ви информирахме, че популярността на криптовалутите е основната причина за по-високите цени на видео картите. Повишеното търсене допринася и за ръст в продажбите им в световен мащаб, от което се възползват водещите производители. Едно от най-големите имена в този сегмент AMD публикува официално финансовите си резултати за последното тримесечие. Данните разкриват, че компанията е отчела приходи от $1.48 млрд. което е с 33% повече, спрямо предходното тримесечие. 

 

Основна причина за тези резултати имат високите продажби на новите видео карти на AMD. Доброто представяне на компанията надхвърля очакванията на анализаторите, които прогнозираха приходите да не надхвърлят $1.41 млрд, предаде Reuters. Oбщата печалба за последното тримесечие достига до $61 млн. или увеличение от $0.06 на всяка акция на AMD на борсата. За сравнение преди година бяха регистрирани финансови загуби в размер на $51 млн.

 

 

Припомняме ви, че положителните резултати на AMD за периода са факт въпреки негативното влияние на заплахите Meltdown и Spectre. Софтуерните инженери на компанията вече започнаха да разпространяват ъпдейти, които да предпазят някои от процесорите им от тези две уязвимости, които засягат милиони компютри по цял свят. Сътрудничеството на AMD с Intel се очаква да продължи да допринася за доброто представяне и респективно по-високите продажби и през 2018г.

 

Вижте АМD е най-големият печеливш от заплахите Meltdown и Spectre