AMD се похвалиха с добро представяне през първото тримесечие на годината, което дава предпоставки да повишат прогнозата си за календарната 2021г. Компанията отчита високи продажби въпреки недостига на компоненти, коeто се дължи най-вече на сървърите и персоналните компютри. Общите приходи на AMD за периода между януари-март достигат до $3.45 млрд.

Това представлява ръст от 93%, в сравнение със същия период преди година. Шефката на AMD изрази задоволство от доброто представяне. Според нея компанията предлага най-доброто портфолио в мобилната индустрия, което подобаващо отговаря на високото търсене на потребителите. Обявените приходи надхвърлят очакванията на анализаторите.

Инвеститорите могат да получат дивидент от $0.44 на притежавана акция. Нетната печалба за периода достига до $555 млн., което е сериозен ръст от $162 млн. регистрирани през същия период преди година. AMD са обнадеждени за още по-добро представяне през второто тримесечие на 2021г.

 

 

Ако високото търсене продължи и темповете се запазят компанията очаква да регистрира приходи в размер на $3.6 млрд. По този начин ще отбележат солидно увеличение от 86%, в сравнение с второто тримесечие на 2020г., съобщавa VentureBeat. Първоначалните прогнози за ръст в приходите от 37% през цялата година бяха ревизирани, като цифрата вече е 50%.

Впечатляващо постижение отчита бизнеса с процесори за сървъри от EPYC гамата, които са регистрирали приходи в размер на $1.35 млрд. Това представлява увеличение от 286%. От компанията не коментираха конкретния брой продажби, но потвърдиха, че са доставили два пъти повече процесори oт AMD EPYC серията..

Най-големите облачни платформи разчитат на хардуер на AMD, като това са Microsoft Azure, Tencent Cloud, Oracle CLoud, Amazon Web Services, Google Cloud и др. В заключение ще допълним, че сделката за придобиване на Xilinx ще бъде довършена до края на годината.

 

Още от Digital: Процесорите AMD Ryzen 6000 ще са достъпни през 2022г.