АМD не очакват проблемите в индустрията да се отразят драстично на плановете им през следващите месеци. Главният изпълнителен директор на компанията, д-р Лиза Су очаква недостига на компоненти да бъде преодолян в средата на 2022г. Независимо от това най-важният човек в структурата на AMD изрази позитивни прогнози за продажбите на компанията до края на 2021г.

Това се случи на разговор с инвеститори, които бяха информирани за солидното представяне през второто календарно тримесечие. Според информацията в периода между април и юни са отчетени приходи в размер на $3.85 млрд. и нетна печалба от $778 млн. Стойностите са достатъчни AMD да надхвърлят очакванията на анализаторите за същия период.

Мобилните процесори и видео карти от Ryzen серията са отчели почти два пъти повече приходи от второто тримесечие на 2020г. Компанията също така се похвали, че разширява пазарния си дял в световния пазар на процесори за пето поредно тримесечие, информира VentureBeat.

 

 

Впечатляващо е представянето на Epic чиповете, които се използват в центрове за данни и суперкомпютри. Очакват ни повече от 100 дизайна на архитектури с процесорите от големите клиенти на компанията. Доброто представяне от първите две тримесечия на годината ще продължи, според шефката на AMD.

Конкретните прогнози са за 60% ръст в приходите, което е с 10% повече от първоначалните очаквания. Печалбата може да се увеличи с почти 50% през настоящата година. Приоритет за  АМD ще бъде премиерата на редица нови устройства с AMD хардуер на големи производители, сред които Asus, HP, MSI, Lenovo и др.

 

Още от Digital: Процесорите на AMD са по-бързи, но Intel отчита по-високи продажби