АМD имат амбициозни планове да се превърнат в по-сериозен конкурент на Intel в глобалния пазар на компютри през настоящата година. Ключов фактор за постигането на тази цел ще имат новата серия процесори AMD Ryzen, които са едновременно по-бързи и евтини от конкурентите им. В навечерието на CES 2018 от компанията потвърдиха, че допълнително ще намалят цената на процесорите, за да ги направят още по-атрактивни за потребителите. Офертата е свързана с чиповете АMD Ryzen 3, 5 и 7. 

 

Намаленията достигат до 30% от сегашната цена и също така обхващат и мощния AMD Threadripper, предаде tomshardware. Според данните AMD Threadripper 1900X версията вече може да се купи за $449, което е с приблизително 18% по-ниска стойност. В същото време другите две конфигурации на процесора 1920X и 1950Х ще са налични за $799 и $999. Taка например AMD Ryzen 7 1800X, който досега струваше $499 вече е наличен за едва $349, което представлява 30% намаление.

 

Специалното предложение на ARM обхваща и останалите представители на Ryzen 3 и 5 сериите, като чиповете от тях се продават с намаления, които могат да ви спестят до $50. По този начин AMD се опитват още в началото на годината да си спечелят важно предимство пред своя най-голям конкурент в индустрията. Ако планирате скоро да си купите нов лаптоп определено обърнете внимание на атрактивните предложения на AMD, които ще откриете на пазара.

 

Вижте AMD е най-големият печеливш от заплахите Meltdown и Spectre