Google вече разкриха плановете си да революционизират начина, по който играем игри. Компанията има доста атрактивна идея как да постигне амбициозните си цели. Вече ви информирахме за Google Stadia, която трябва да се превърне в еквивалент на Netflix но в сферата на игрите.

Потребителите могат да се възползват от предимствата на услугата срещу месечна такса от $9.99. Това е стрийминг услуга, която може да работи на устройства с различни размери на дисплеите и е оптимизирана за специален геймърски контролер. Въпросният джойстик се свързва директно с облачните сървъри на Google, което има няколко сериозни предимства. 

На практика Google Stadia гарантира, че можете да се забавлявате с игри без значение колко мощен е хардуера на вашето устройство. Единственото, което ви трябва е добра интернет връзка, за да се насладите максимално на любимите си заглавия в 1080p формат при 60 кадъра в секунда.

Работи се активно и над поддръжка за 4K резолюция.

 

 

По всичко личи, че Google ще трябва да се изпреварят срещу неочакван конкурент, тъй като Amazon също проявяват интерес към стрийминг услугите за гейминг. Търговският гигант представи официално своята платформа за игри, която носи името Amazon Luna, съобщава AndroidAuthority.

Така компанията ще опита да се конкурира NVIDIA GeForce Now, Google Stadia и Microsoft Game Pass Ultimate. Компанията залага на сходен подход и ще позволи да играeм на компютри с Windows и macOS, на устройства с бранда FireTV, но също на iPhone и Android. 

На по-късен етап ще бъде представена и уеб версия, която допълнително да улесни достъпа до Amazon Luna. Платеното съдържание ще бъде разделено в няколко отделни канала, като Luna Plus абонамента ще струва $6 и предлага колекция от над 50 заглавия, сред които Control, Metro Exodus и Resident Evil 7.

Amazon представиха специален Luna контролер, но можете да играете и други популярни джойстици, но също с клавиатура и мишка.

 

Oще от Digital: Имат ли бъдеще стрийминг услугите в сферата на гейминга