Аmazon и AMD сключиха стратегическо партньорство в сферата на технологиите, което ще се очаква да помогне и на двете страни да разширят пазарния си дял в индустрията. Съвместният им проект всъщност предвижда Amazon Web Services (AWS) услугите да позволяват на AMD да възпроизвежда графичен софтуер в облака. Крайният резултат от подобно партньорство е, че разходите за обработка на интензивни приложения в облака е много по-достъпно, в сравнение с вариантите тези процеси да се извършват на локална машина.

 

Идеята е Amazon да отворят своята инфраструктура и да позволят на графичните процесори на AMD да ускоряват извършването на необходимите изчисления дори и в най-тежките приложения за Windows. Възможността всичко това да се случи в център за данни, а не в конкретното устройство предлага редица предимства свързани главно със скоростта. Успоредно с това AWS е в състояние едновременно да стартира графични приложения на до 16 потребители едновременно, предаде VentureBeat.

 

Първоначално техният проект ще е свързан с AMD Radeon Pro MxGPU процесора, който е оптимизиран специално за центрове за данни. Двете компании очакват не само да намалят разходите, но и ресурсите за извършване на съответните задачи, което да допринесе за разширяване на потребителската им база. Концепцията им ще позволи на приложенията да се стартират в облака и съдържанието след това да се изпраща директно до конкретното устройство, което би улеснило и самите разработчици.

 

Вижте каква цена плащаме, когато използваме безплатни приложения от Google Play