На пазара се предлага огромно разнообразие от модерни системи за видеонаблюдение, с които можем да следим какво се случва в домовете ни, дори когато сме в движение. Това е полезно, ако възникне проблем с домашния любимец и друг неочакван инцидент. Вероятно не знаете, но Ring е името на компания основана от Amazon с идеята да предлага усъвършенствани продукти за сигурност, с които да извършваме мониторинг на умните домове, чрез интернет връзка,

Най-новият им продукт се казва Always Home Cam и представлява автономно задвижван дрон, който е оптимизиран да се движи между помещенията и да излъчва на живо кадри на мобилните устройства. Ако иновативния дрон забележи присъствието на външен човек или друг инцидент може веднага да ви сигнализира. Вградената батерия издържа само пет минути, тъй като концепцията е Always Home Cam да извършва кратки полети преди да се прибере в своя хъб.

 

 

След като излети дрона започва да снима видео с 1080p резолюция, като е предвидена интеграция и с Ring Alarm. Създателите на този продукт смятат, че Always Home Cam може да ви помогне да проверите дали сте забравили ключовете вкъщи, или дали сте затворили процесора.

Най-голямата полза от дрона е в случаите, когато някой се опитва да нахлуе в дома ви, тъй като ще снима и ще ви прати видео. Цената на дрона е $249. Продажбите стартират през 2021г.

 

Oще от Digital: 5 уеб камери, с които може да се наслаждавате на забележителностите по света