Amazon се превърна в поредната технологична компания, която отказа участие на мобилния конгрес в Барселона. Решението им е провокирано от рисковете, които крие разпространението на коронавируса. По този начин Amazon ще се присъединят към LG, ZTE, NVIDIA, Ericsson и други брандове, които нямат намерение да присъстват на MWC 2020. Анализаторите очакват технологичното събитие, което ще се проведе между 24 и 27 февруари да бъде посетено от над 100 хил. души.

 

Компанията определи твърде голямата несигурност и големият риск за служителите им като водещият мотив да откажат планираните участия. Amazon подготвяха доста инициативи и презентации на дивизията си за облачен компютинг AWS на събитието, които изглежда няма да се случат. Организаторите от GSMA постоянно следят развитието на ситуацията с коронавируса, за да предприемат необходимите мерки и да предпазят присъстващите на събитието, съобщава TechCrunch.

 

 

Желанието им е да не се стига до отказа на твърде голям брой водещи компании, което може да възпрепятства много хора да посетят събитието. GSMA ще наложат специални ограничения, с които да гарантират безопасността на присъстващите. Така например китайските граждани ще трябва да гарантират, че в предходните 14 дни преди старта на MWC 2020 са били извън родината си. Samsung също следят ситуацията и ще участват, но ще намалят значително броя на служителите, които ще присъстват.

 

Още от Digital: Технологията на Amazon за разпознаване на ръцете щe е бъдещето на мобилните плащания