Kindle e името на най-популярната серия електронни четци на пазара. Устройствата се разработват от Amazon и са едни от най-успешните им продукти. Потребителите вече имат достъп до още по-интуитивно изживяване, тъй като компанията представи обновен UI интерфейс. Това е най-голямата актуализация в софтуера на Amazon Kindle от пет години насам, съобщава TechSpot.

Новият ъпдейт е Version 15.3.7 и ще е предназначен за електронните четци от последно поколение. За да инсталирате е необходимо да имате осма генерация на Kindle или седмо поколение на Kindle Paperwhite моделите. Amazon потвърдиха, че до края на месеца актуализацията ще е достъпна за всички потребители в световен мащаб.

Навигацията в интерфейса ще бъде улеснена от опцията да отворим панел за бърз достъп до Airplane Mode, Brightness и Settings менюта с плъзгане от горната към долната част на екрана. Предвидена е възможността да превключвате между Home Screen, Library и Book секциите на интерфейса с обратната команда и плъзгане отдолу нагоре.

 

 

Вградената търсачка вече ще замести горният ред от бутони за навигация. Amazon са комбинирали Home Screen и Library екраните в "Two-Tab" дизайн. Допълнителните менюта в операционната система вече са налични с по-малък шрифт. Aко отворите секцията "Device Info" ще виждате детайли за модела Kindle, който използвате.

Компанията обещава на по-късен етап да осигури достъп до нови филтри, менюта за сортиране, интерактивна лента за скролване в Library, както и Collection View функционалност. Потребителите ще имат бърз достъп до 20-те последни книги за още по-бърза навигация от началния екран.

Разпространението на ъпдейтите ще стартира преди края на месеца, когато всички собствениците на съвместимите Kindle и Paperwhite модели ще имат достъп до новите функции.

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем за файловите формати на електронните книги