Amazon бяха компанията, която популяризира концепцията за електронните четци на пазара, които се радваха на голяма популярност и регистрираха високи продажби само до преди няколко години. Масовото навлизане на смартфоните и таблетите, обаче промени драстично тази ситуация, тъй като те включват всички функции, които тези джаджи предлагат. Amazon изглежда продължават да виждат потенциал в тази пазарна ниша и сега представиха официално новия Kindle Oasis, който определено е най-доброто устройство от гамата досега, предаде TechnoBuffalо.

 

Специалният калъф, който е в комплект с четеца има вградена батерия и позволява да го ползвате над 9 седмици.

 

Моделът се отличава с изцяло различен дизайн и е най-лекия и тънък електронен четец на компанията, като също така включва поддръжка за Wi-Fi и 3G мрежи, но най-добрата му характеристика е живота на батерията. Amazon са разработили специален калъф, който позволява да го зареждате докато го използвате и се закача към него с магнит, като той има допълнителна батерия и така устройството може да осигури няколко месеца преди да се наложи да го захраните отново. В най-тънката си част Kindle Oasis е с тънък  3.4 милиметра и е с 20% по-тънък от своите предшественици, като неговия Paperwrite дисплей oсигурява плътност от 300ppi. 

 

Amazon Kindle Oasis е с тънък  едва 3.4 милиметра.

 

Устройството е най-добрият електронен четец, който сме виждали досега и по най-добър начин ще покаже дали тези джаджи въобще имат потенциал да привличат вниманието на потребителите. Amazon потвърдиха, че стартират продажбите му от 27 април, като неговата цена на европейския пазар се очаква да бъде приблизително €260. Въпрос на време е да видим дали все още има любители на електронните четци в контекста на популярността на смартфоните и таблетите през последните години.

 

Вижте Amazon искат да отключваме бъдещите смартфони с ухото си