Вижте още: Бюджетен Лаптоп Lenovo Ideapad 320 - Дисплей, Хардуер, Батерия и Цена

 

Преди известно време във видео ревю ви запознахме с бюджетният лаптоп Lenovo Ideapad 320 който е елегантната си визия и ярки цветове се оказа изключително подходящ за младежката аудитория и дамите. В случай, че не сте го гледали и ви е интересно да се запознаете в детайли с лаптопа, тук долу можете да намерите директен линк към подробното му ревю. А какво е това на екраните ви ли?

 

 

Днес Digital.bg ще разгледа по-големият брат на 320, който е сериозно надграден и заслужава да му обърнете внимание. Уважаеми любители на новите технологии, премиерно за вас Lenovo IdeaPad 520.

 

Дизайн

Да започнем от дизайна, който определено изглежда премиално. Ние тестваме варианта Iron Grey, но има още Champagne Gold и Bronze. Общото между трите е не само, че са много красиви и нестандартни – те са метали, а характерното при корпуса на IdeaPad 520 е, че Lenovo са го направили от метал.

 

Цветовите варианти на IdeaPad 520 са  Iron Grey, Champagne Gold и Bronze

Алуминият с лазерно полиран периферен ръб изглежда страхотно. Заради отсичането, профила от 22мм визуално изглежда още по-тънък. С размери 378 x 260мм и 2.2кг тегло, лаптопът е доста компактен и реално няма да е проблем да бъде пренасян ежедневно между дома и офиса или университета.

 

Лаптопът е дебел само 22мм

И друг път в ревютата си сме разглеждали алуминиеви лаптопи, но при повърхността на този наблюдаваме нещо малко по-специално. Тя има софт тъч покритие по което следи от пръстови отпечатъци не личат. Същото можем да кажем и за пластмасовата рамка около дисплея.

 

Отварящ механизъм с една централна панта

Да кажем няколко думи за отварящият механизъм – който позволява горният капак да бъде отворен дори само с един пръст, а в същото време в максимално отворено положение стои много стабилно и когато работим с лаптопа в скута си, не се поклаща. Както практиката ни показва, именно това поклащане е основният фактор който води след време до разхлабване и чупене на пантите.  

 

Клавиатура

Погледът ни слиза малко по-надолу и се спира на клавиатурата. Основната ѝ част е пълноразмерна, като бутоните са два вида, с размер на страната 15 и 17мм. Тестовете ни с продължително въвеждане на текст показват, че заради достатъчното разстояние между бутоните, не натискаме погрешка по двойка съседни. Това е идеалната клавиатура за студенти и други потребители на които се налага често и дълго да пишат.

 

Пълноразмерна клавиатура с LED подсветка

Отделно за пресмятания в дясно има специален нъмпад нумерационен блок, който освен това се използва и за игра на игри. Заради ергономичната си форма всички бутони прилягат добре към пръстите ни. Ходът им е къс и отсечен, като най-важното не са прекалено шумни. Работата на тъмно също не е проблем – бутоните имат доста силна и отчетлива LED подсветка.

 

Тъчпад

Градивна промяна забелязваме още в дизайна и функционалността на тъчпада, краищата на който имат същият полиран метален ръб върху който акцентирахме в корпуса по-рано. Тъчпадът е от моноблоков тип с два вградени механични помощни бутона. С размери 104.5 х 66мм той е достатъчно удобен за работа. Сензорите по повърхността му имат жестово разпознаване на няколко едновременно докоснати пръста.

 

Мултитъч тъчпад

Така работата ви сериозно се улеснява и тестовете ни показват, че почти на 100% можете да забравите за използването на мишка.  Единствено ще ви се наложи да свързвате такава, ако използвате IdeaPad 520 за игра на игри. Да, хардуерът на машината позволява да се наслаждавате на достатъчно тежки заглавия. Но за него ще говорим по-късно.

 

Очаквайте

С това първата част на видео ревюто което посветихме на лаптопа Lenovo IdeaPad 520 приключи. Гледайте Digital.bg и утре, за да се запознаете със споменатият хардуер на тази машина. Ще го подложим на различни тестове заедно с дисплея, батерията и периферията. Интересното тепърва предстои.