Вече ви информирахме как смартфоните на Huawei скоро могат да получат отново лиценз за приложенията на Google. Това е изключително важно, тъй като може да стимулира продажбите на новите им флагмани в Европа. Липсата на достъп до услугите на Google е фактор, който би отказал доста хора от възможността да се сдобият с Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro. Новите смартфони имат впечатляващ хардуер и камери, което вероятно ще ги превърне в едни от най-продаваните модели с Android.

 

Huawei вече са започнали да работят върху собствена алтернатива на Google Play Services, която се казва Huawei Mobile Services (HMS). Всъщност под това име се крие колекция от приложения, които да заместят функционалността на липсващите услуги на Google. По този начин Huawei се надяват да стимулират и външни разработчици да оптимизират своите заглавия за Huawei Mobile Services (HMS). Eдин от ключовите елементи на алтернативната платформа се казва HMS Core, съобщава TalkAndroid. 

HMS Core включва множество функционалности като Account Kit, която трябва да замести Google Sign-in системата. В същото време Location Kit е алтернатива на Fused Location Provider в Google Play Services. Аналогично Map Kit и Drive Kit се разработват, за да дублират функционалността на Google Maps и Google Drive. Китайският бранд е създал още Game Service, Push Kit, Analytics Kit, In-App Purchases и Ad Kit, които са алтернативни функции на Firebase Cloud Messaging, Firebase Analytics и Google Play In-App Billing.

 

Oще от Digital: Как и защо е добре да да актуализираме Google Play Services