Компанията Alphabet, чиято собственост е Google имат секретна дивизия от специалисти с името X и е натоварена с разработването на най-иновативните и футуристични проекти. Това подразделение вече работи над различни идеи, с които да помогне да отстраним редица глобални проблеми и искат да позволят на експертите по сигурността да предотвратят бъдещи атаки още преди да са се случили. Alphabet X тестват система, която да не позволи на хакерите да проникнат и създадат щети в мрежовата инфраструктура на корпорациите и представителите на бизнеса.

 

 

За да се постигне тази амбициозна цел се създава нова компания с името Chronicle, чиято дейност ще е фокусирана изцяло в намирането на най-оптималното решение на този проблем. От BusinessInsider информират, че за главен изпълнителен директор на Chronicle е избран Стивън Жилет. В момента компаниите могат единствено да открият и възстановят засегнатите от хакери машини и така да се справят с щетите. Идеята на Chronicle е след няколко години да разполагаме с механизъм, който е в състояние предварително да открива и предотвратява атаки на хакерите.

 

Chronicle ще бъде разделена на две отделни звена, като едното от тях ще представлява смарт платформа за разузнаване и анализиране на киберпрестъпления. Тя ще ни позволи по-добре да управляваме поверителната си информация, за да я предпазим от хакерите в интернет. Въпросната платформа предлага широк набор от инструменти за превенция на подобни атаки и вече е достъпна за компаниите-партньори на Chronicle. Другата дивизия е VirusTotal - услуга за откриване на зловреден софтуер, която бе купена от Google преди няколко години.

 

Вижте как да се предпазим максимално от проследяване в Интернет