Това видео ревю е предназначено за един малко по-специфичен тип потребители! За тези които обичат природата и често обикалят пеш или с колело из планините, за любителите на офроуда с джип или с кросов мотоциклет или за ловците които също обикалят далеч от цивилизацията. 

 

Това е Allo X27, един истински телефон който е създаден, за да оцелее и винаги да има батерия за още едно предпоследно обаждане.

 

Дизайн

Първото нещо което ни се набива на очи е дизайнът на телефона - Той е груб и масивен. Нещо като Jeep Wrangler, Land Rover Defender и Mercedes G-Klasse при които чарът се крие точно в ръбавите форми, спартанският интериор и видими винтове на всевъзможни места. Това са джипове направени с една единствена цел - да бъдат колкото се може по-надеждни. 

Същото можем да кажем и за Allo X27. С размери 135.7 х 63.5 х 27.3мм, телефонът е изключително удобен за държане в ръка дори с дебели ръкавици. За разлика от смартфоните при които е почти невъзможно да се работи с ръкавици, тук благодарение на големите механични бутони, това не е никакъв проблем. 

 

Горните бутони могат да се настройват персонално, като така се активират различни функции.

 

Дисплей

Дисплеят е цветен с 2.4" диагонал и резолюция 480х320 пиксела. Достатъчно голям размер, че да виждате всичко което ви е нужно в менюто. То самото е максимално опростено и ориентирането в него става лесно и бързо. Работата на телефона също е доста бърза защото тук няма нищо излишно което да прави X27 бавен. За по-любопитните от вас ще кажем, че в основата на хардуера стои централен процесор Spreadtrum 6531D.

 

Връзката между Allo X27 и други устройства може да става както жично, така и безжично чрез Bluetooth. Телефонът поддържа само 2G мрежа, но това при такъв тип устройство има единствени преимущества. Основните са две - по-ниската консумация на електроенергия при свързване и значително по-добрият обхват на трудно достъпни места. Освен това ще споделим с вас и един интересен факт - когато сте на футболен мач, концерт или друго мероприятие на което има голямо струпване на хора и често не можете да се свържете през 3G и 4G мрежа, ако преминете към 2G - без проблем ще проведете обаждането си.

 

Allo X27 има една екстра с която днес не може да се похвали почти никой смартфон. Той има FM Радио с вградена антена. Тоест няма да имате нужда да свързвате слушалки, за да ги използвате като антена. В същото време X27 има и изключително силен високоговорител. 

 

В това можете да се убедите от звуков тест във видео ревюто по-горе. Тази екстра е много полезна и когато телефонът звъни. Дори да сте го сложили във вътрешният джоб на дебело палто…няма никакъв шанс X27 да не бъде чут.

 

Телефонът има също така и доста силен фенер с рефлектор, който разпръсква светлината много по-добре от която и да е LED светкавица на смартфон.

 

Голяма батерия

А сега и най-голямото достойнство на Allo X27 – неговата батерия. Тя е с цели 4000mAh заряд който ще ви е достатъчен за близо 70 часа време за разговори. Да кажем, че говорите средно по час на ден – това означава, че ще зареждате Allo X27 средно около веднъж на 2 месеца.

 

Allo X27 може да служи и като преносима зарядна станция от която да споделяте енергия с други устройства. За целта просто отворете този капак и свържете USB кабела на зарядното си. Якото е, нямате нужда от специални донгъли, прехвърлянето на енергия може да стане с всеки кабел от окомплектовката на смартфон.