В последният месец станахме свидетели на премиерите на няколко интересни смартфона, сред които Apple iPhone SE, Huawei P9 и HTC 10. Техни видео ревюта и статии вече публикувахме в Digital.bg. Наравно със смартфоните обаче, месец Април се оказа и важен и за таблетите.  Това е Alcatel Xess.

 

 

Изглежда интересно нали? Гърбът му е доста нестандартен и това има своето логично обяснение. Разглеждали сме бизнес таблети, таблети за деца, бюджетни, професионални…а този, този е предназначен за работа в кухнята. Това върху гърба е масивна дръжка чрез която спокойно можете да го носите като чанта.

 

Технически характеристики

Ако повечето таблети имат диагонал на дисплея от 7” до 10.1”, то Alcatel Xess е същински гигант със своите 17.3” с Full HD резолюция. В комбинация с JBL Audio състоящо се от в говорителя с 3W мощност всеки, таблетът е идеален за гледаме дори на филми. Процесорът му е 8-ядрен MediaTek с 1.5GHz тактова честота, а RAM паметта 3GB. Батерията е доста сериозна, цели 9600 mAh

 

 

Защо кухненски танлет? По-специфичен тук е и софтуера, базово Xess идва с различни готварски приложения, рецепти. В комплекта влиза и безжична IP камера благодарение на която домакините могат да наблюдават какво правят децата в другата  стая докато те готвят.  

 

Цена

Официалните продажби на Alcatel Xess стартират на 22 Април, като цената от около 860лв е съвсем поносима, имайки предвид какво ни предлага таблета.

 

Вижте още: Откриха проблем с видео на смартфоните Samsung Galaxy S7 и S7 Edge