Вижте още:

Samsung Gear S2

Motorola Moto 360 2

Huawei Watch 

 

Бюджетният OneTouch Watch за първи път видяхме по време на CES в Лас Вегас през Януари, но едва наскоро се появи в официална продажба в България. Независимо, че струва около 200лв., той има много елегантен и нетипичен за Smart Watch дизайн. Целта на Alcatel е да направят устройство, което хората да възприемат като класически ръчен часовник, а в същото време да изпълнява различни улесняващи живота ни Smart функции.

 

 

Базовата каишка е силиконова с оребрена вътрешна част която не позволява да китката ни да се запарва. Захващането става с 4 винтчета, като така бързо и лесно можете дори сами да си я смените с някой от различните аксесоари които бранда предлага като допълнителни аксесоари. Профилът е съвсем тънък (10.5мм), като така OneTouch става подходящ както за дамите, така и за представителите на силния пол. Часовникът изглежда с голям дисплей, но ефекта е постигнат с помощта на статичният безел, който не е част от тъчскрийна му.

 

 

Дисплеят реално 1.22", а диаметърът на касата цели 46мм. Това значи, че дисплея е около 80% от общата повърхност. Той е IPS с резолюция 240 x 204 пиксела и има 262 хиляди цвята. Операционната система много наподобява Android Wear, но реално е самостоятелна разработка на Alcatel. Така часовникът може да работи едновременно с Android и iOS устройства. Независимо, че е с ниска цена, OneTouch Watch има всички функции на далеч по-скъпите си събратя.

 

 

Включително и вграден сензор, който измерва моментният ви пулс. Каишката е със заключване топ "пеперуда", като любопитен факт е, че часовника се зарежда чрез включване директно към пълноразмерно USB. Жакът е скрит в самата каишка.

 

 

Alcatel Go Watch

Вторият Smart часовник който ще разгледаме днес е Alcatel Go Watch. Тук има реална приликата с екшън марката G-Shock. Go Watch е насочен към хората с динамичен начин на живот, същите които биха използвали и премиерният смартфон GO PLAY.

 

 

Повече подробности за него ще научите в отделно ревю, тук само ще издадем, че той е водоустойчив и издържа на потапяне във с дълбочина до 1.5 метра. Устойчив на прах и вода е и спортният Go Watch. Тук вече зареждането е чрез microUSB порт. Така се улеснявате, защото можете да използвате направо зарядното на смартфона си. Капацитетът с едно зареждане е до 3 дни.

 

 

Основата му е здрава бяла пластмаса, а силиконовите каишки са сменяеми с общо 4 цвята на този етап. Макар и да не изглежда като типичен Smart часовник, Alcatel Go Watch технически е точно такъв. Той може да приема обаждания и SMSсъобщения, да показва нотификации и дoри да ви информира за прогнозата на времето. Интересно нещо при този часовник е, че сензорът който по принцип измерва само пулс, тук в комбинация с жиро сензора и акселерометъра може да определи и емоционалният ви пулс в момента.