Най-новите модели IDOL 4 и POP 4 бяха представени официално от регионалния мениджър на компанията за Балканите г-н Телис Карабелис в зала ЕТО в София. IDOL 4 отговаря на ежедневните потребности и следва динамиката на младите и активни хора в града.Той демонстрира еволюция сред смартфоните на Alcatel с авангардната си технология и със специалните очила за виртуална реалност в пакета. Апаратът се поставя лесно в очилата, което позволява на потребителите да изживеят незабравими усещания с 360-градусова панорама. Смартфонът има професионална камера с ултра бърз автофокус (0.1-0.3 секунди ), която дава възможност за 360 градусови снимки и селфита и осигурява кристална чистота на снимките дори и на тъмно.

 

 За по-добро звуково изживяване, IDOL 4 има две 3.6 W колонки и Hi-Fi съраунд звук за слушалките. Моделът дава възможност аудио настройките да се оптимизират както автоматично, така и ръчно, предоставяйки на потребителите истински чист и силен звук.Нещо повече, потребителите на IDOL 4 ще могат да се възползват от специалния акцент на модела – ексклузивния „BOOM” бутон с много функционалности. Само с едно натискане BOOM бутонът прави мигновено поредица от снимки. Ако пък потребителят е в галерията и натисне бутона, снимките ще се подредят в слайд шоу, или ще образуват фотоколаж. Освен това, BOOM бутонът отговаря на най-актуалната тенденция в онлайн пространството и има уникалната функция да започне лайф стриим веднага щом го натиснете, докато снимате клип.

 

 

POP 4 е другият нов модел на Alcatel, създаден специално за милениал поколението. Смартфонът има симпатичен дизайн и готини извивки, тънък корпус и напълно ламиниран черен кристален дисплей за по-добро възпроизвеждане на цветовете. Сред другите му отличителни характеристики са отлично качество на снимките, силна батерия, изключителен звук и разнообразие от цветове на апаратите.Със своята 8 мегапикселова задна камера, POP 4 е перфектен за ясни снимки дори и на тъмно. POP 4 има също и 5-мегапикселова предна камера с широк зрителен ъгъл и предна светкавица, които са перфектни за селфита и още по-добри за групови селфита. Бързо изтощаващите се батерии са в миналото, защото животът на батерията на POP 4 е значително по-дълъг. Мощността й гарантира, че притежателите на смартфона ще могат да говорят дори още по-дълго. Моделът се предлага в два цвята – сребърен металик и сиво-син.

 

Очаква се IDOL 4 и POP 4 да бъдат пуснати на пазара през юли 2016 г.