Аlcatel планират да се превърнат в една от най-активните компании на предстоящото изложение в Берлин. По-малко от две седмици преди старта на IFA 2017 научаваме детайли за три нови смартфона, които ще бъдат показани за първи път на технологичното шоу. Устройствата се казват Alcatel A3 Plus, A7 XL и U5 HD. Новите смартфони на компанията ще са позиционирани в средния и ниския ценови клас и имат различни размери, информира AndoridAuthority.

 

Първият нов модел се казва Alcate A3 Plus предлага 5.5-инчов дисплей с HD резолюция, 2GB RAM и сензор за пръстови отпечатъци. На пазара ще се продават версии с поддръжка за 3G и 4G мрежи. Потребителите ще могат да избират между Rose Gold, Black и Gold цветове.  В същото време Alcatel A7 XL разполага с още по-голям 6-инчов дисплей с IPS технологията. Резолюцията е 1280х720 пиксела, а в задната част са разположени две камери, които поддържат 12МP/2MP разделителна способност.

 

Аlcatel U5 HD е най-евтиното предложение от новата серия на компанията. Въпросният модел има компактен 5-инчов дисплей с HD резолюция и работи с Android Nougat. Това е всичко, което знаем за този смартфон. Предстои да видим какви процесори ще използва Alcatel в новите си устройства, а също и дали ще имат достатъчно дълъг живот на батерията. IFA 2017 ще се проведе в Берлин между 1-6 септември, когато ще разберем и каква ще е европейската цена на Alcatel A3 Plus, A7 XL и U5 HD.

 

Вижте шест полезни трика за смартфони с Android