Членовете на борда на директорите на Alphabet, в чиято структура оперира и Google станаха обект да две съдебни дела. Представителите на управителното тяло активно са прикривали различни случаи на сексуален тормоз между служителите. Обвинението обхваща най-важните хора в Аlphabet, включително и Анди Рубин, който е известен с прозвището "бащата на Android". След като се оттегли от Google той бе възнаграден с бонус от $90 млн. но малко преди това е бил част от вътрешно разследване свързано с подобни обвинения. 

 

През последните дни бяха заведени две дела от този тип срещу Alphabet, които са внесени в съда от инвеститори на компанията. В тях се твърди, че членовете на борда на директорите, сред които Лари Пейдж и Сергей Брин са имали информация за неприемливо поведение. Още по-любопитното е, че според данните компанията е провела вътрешно разследване, което е доказало наличието на доказателства за сексуални скандали. Въпреки това членовете на борда са прикрили тези обвинения и не са информирали инвеститорите, предаде Reuters.

 

Другият човек засегнат от делото е Амит Сингал, който бе шеф на Search дивизията на компанията до 2016г. Той отхвърли всички тези обвинения, което важи и за Анди Рубин. Инвеститорите са разбрали за ситуацията, тъй като са изискали достъп до вътрешни секретни документи, който им е бил предоставен от Alphabet. Информацията описва гореизброените случаи, но заради фирмена тайна не може да става публично достояние, но все пак се превръща в мотив за сегашните дела.

 

Още от Digital: Alphabet създадоха компанията Chronicle, за да ни предпазват от хакери в Интернет