Тим Кук встъпи в длъжност като главен изпълнителен директор на Apple през август 2011г. Сега десет години по-късно можем да кажем, че това решение изведе компанията на съвсем различно ниво. Технологичният гигант реализира премиерата на множество впечатляващи продукти, които отново революционизираха индустрията през времето, в което Тим Кук управлява компанията.

Подходящ пример са слушалките AirPods, часовниците Apple Watch, иновативният редизайн на МаcBook, както и дигиталната екосистема, която обхваща услугите на компанията. Любопитна подробност е, че стойността на акциите на Apple се е увеличила с впечатляващите 1022% в ерата на Тим Кук.

Невероятните темпове, с които се развива компанията се дължат на впечатляващите продажби на iPhone, iPad, Apple Watch и представителите на другите продуктови серии на технологичният гигант, съобщава CNBC. Първоначално имаше доста хора, които изразяваха скептично мнение относно възможностите на Тим Кук.

 

 

Настоящите резултати са категорично доказателство, че новия шеф е правилният човек, който знае как да развие бизнеса на компанията. Неслучайно преди няколко седмици ви информирахме, че Apple вече струва $2.4 трилиона. Преминаването на границата от $2 трилиона е постижение, с което могат да се похвалят много малък брой компании в световен мащаб.

Акциите на компанията отчитат спад от 5% в дните, след като ставя ясно името на новия шеф на Apple. След това стойността им бързо се стабилизира до $13.34, като в момента всяка акция на Apple може да е купи за почти $150. Технологичният гигант се оценяваше на $350 млрд., когато бе назначен новият шеф, а сега цифрата е $2.45 трилиона.

Финансовите резултати за изминалата година показват три пъти по-вече приходи, спрямо същия период през 2011г.

 

Още от Digital: Ето как Apple планира да спре изтичането на информация за iPhone и iPad