Аirbnb е мобилно приложение, което само за няколко години промени начина, по който пътуваме до непознати дестинации. Популярността на заглавието постепенно го превръща във все по-голям конкурент на традиционните хотелски вериги. Разнообразието от места, в които можете да отседнете и изгодните цени са водещите предимства на Airbnb, което може да се каже и за лесния за използване интерфейс. Създателят на приложението Джо Гебиа разкри любопитни планове от бъдещите планове, за разширяване на бизнеса им. 

 

 

От него разбираме за иновативен проект с името "Backyard", който е планирано да стартира официално през следващата година. Колкото и странно да ви прозвучи тази инициатива на Аirbnb има за цел да започне да проектира, конструира и продава собствени жилища. Идеята е хрумнала на представителите на Samara дивизията, които се занимават с научно-развойна дейност и вярват, че изграждането на интелигентни домове всъщност крие огромен потенциал за бъдещото развитие на Airbnb, информира DigitalTrends.

 

 

Аirbnb вече работят усилено над сформирането на екип от доказани специалисти в сферата на архитектурата и строителството. Тяхната задача ще е да изградят достатъчно гъвкави дизайни, които са модерни, но и отговарят на различните предпочитания на потребителите. Съществува голяма вероятност жилищата на Airbnb да има модулни елементи, което ще позволи лесно да се променя визията им, съобразно желанието на индивидуалниет клиенти. Самият проект стартира през 2019г.

 

Още от Digital: Как ще се променят домовете, в които живеем в следващите 100 години