Биометричните технологии са неизменна част от мобилните устройства, които позволяват да ги отключваме с отпечатък, скенери за ириса на очите или лицево разпознаване. Водещите производители на хардуер продължават да инвестират сериозни средства в този сегмент, за да подобрят още повече техните възможности. Именно заради това биометричните технологии вече започват да намират място в и други продукти, като например раници? Да. Прочетохте добре. 

 

 

Компанията Agazzi Designs е разработила раница, допълва традиционните ципове със сензор за пръстов отпечатък. Това е изключително практична идея, тъй като ще сведе до минимум възможността друг човек незабелязано да отвори и открадне нещо от вещите ви. Специален механизъм предоставя възможността собствениците на Agazzi да лесно да я завързват за други обекти, което също предотвратява евентуална кражба, съобщава BGR. Ергономичният дизайн е допълнен от водоустойчиво покритие.

 

 

Пространството във вътрешността е достатъчно да пренасяте удобно таблети, лаптопи и други електронни джаджи. Опционално могат да се добавят вътрешни и външни осветителни системи. Уникалната раница има вградена батерия, която позволява да зареждате мобилни устройства докато ги носите. Agazzi ще е налична и с доживотна гаранция от производителя. Очакваната пазарна цена ще е от порядъка на $210, като по план раницата ще е налична на пазара от септември 2019г.

 

 

Още от Digital: Смарт раници с вградени QR кодове ще са бъдещето на социалните мрежи