Adobe планират да разширят сериозно своето присъствие сред мобилните устройства, като се опитат да повторят успеха на Photoshop сред лаптопите и десктоп компютрите. Компанията вече насрочи специална конференция Max, на която ще присъстват много разработчици и професионални потребители и ще се проведе през октомври. От своя страна Аdobe ще използват това събитие, за да реализират премиерата на нова версия на популярния си софтуер, която е оптимизирана за смартфони и таблети, предаде PhoneArena.

 

Предстоящото приложение се разработва с кодовото име Project Rigel и се очаква да е достъпно за безплатно изтегляне за водещите мобилни платформи. Новото заглавие на Adobe е създадено да улесни потребителите, които досега не са използвали този софтуер как най-бързо да редактират своите изображения. Оптимизираният за сензорни дисплеи интерфейс ще предложи в долната част разнообразни функции за управление и коригиране на снимките.

 

Project Rigel ще включва също и атрактивни инструменти, като прецизно позициониране, опция за разпознаване на лицето, както и възможност за добавяне на усмивки към тях. Според данните новата версия на Photoshop ще е достъпна първо за собствениците на iPhone и iPad, а след това ще бъде представено и приложение за Android OS. Благодарение на поддръжката за Creative Cloud всеки от нас ще може да стартира документ на своя компютър и да продължи да работи с него на своя смартфон или таблет.

 

Вижте услугата Adobe Document Cloud вече е достъпна за потребителите