Софтуерните инженери на Adobe Research дивизията на компанията работят над нова версия на своето популярно фото приложение Photoshop. В допълнение към обичайните функции и инструменти за редактиране на снимките ни той вече включва и бутон за активиране на микрофона. Кликването върху него активира виртуален асистент на Adobe, позволяващ да променяте начина, по който изглеждат изображенията с гласови команди, предаде Pocket-Lint. 

 

 

Идеята им е доста интересна и има потенциала да промени изцяло начина, по който използваме подобни приложения. Този софтуер все още е само концепция и Adobe се нуждаят от още време, за да го превърнат във финален продукт. Все още не разполагаме с детайли за виртуалния асистент, който разработва компанията. Представете си, че току що сте направили селфи, отваряте Photoshop и само с няколко кликвания успявате да го превърнете в перфектната снимка за профила ви в социалните мрежи. 

 

Това е само първата стъпка в изграждането на потребителски интерфейс за Photoshop, който се навигира от гласови команди. Ще е много интересно да проследим как ще продължи да се развива този проект. Подобна идея може да превърне Photoshop в още по-популярен избор сред любителите на фотографията, както и да се използва по-лесно от смартфоните и таблетите. 

 

Вижтге пет полезни Adobe приложения, които са напълно безплатни