Аdobe е добре познато име на професионалистите, авторите на съдържание и хората, които се занимават с обработка на аудио и видео. Компанията сега потвърди, че две от най-популярните им приложения, а именно Photoshop и Illustrator ще бъдат достъпни от браузърите. По този начин Adobe ще улеснят максимално достъпа на потребителите до файловете, над които работят от всички устройства.

 

 

Уеб версиите на Adobe Photoshop и Illustrator няма да предложат всички функции и пълен набор от възможности както десктоп приложенията. Все пак ще е възможно да извършваме базови редакции, както и да добавяме коментари. В голяма степен Adobe следват идентичен модел с Office 365 и Google Workspace приложенията.

От компанията обещават да интегрират допълнителни функции в уеб версиите на Photoshop и Illustrator, съобщава TechSpot. По този начин Adobe се надяват да улеснят съвместната работа на потребителите с приложенията.

 

 

Споделянето на файлове с Adobe Creative Cloud изискваше да ги отворите на друго десктоп устройство или iPad, което има инсталирани съответните приложения. Това ограничение ще бъде премахнато с уеб версиите на Photoshop и Illustrator. За в бъдеще потребителите ще отварят споделените файлове директно от уеб браузърите, което обещава да спести ценно време.

Потребителите вече ще имат възможност да виждат, споделят и коментират документите, които ще се синхронизират в облака с десктоп приложенията на Adobe. Когато става въпрос за Photoshop са предвидени стандартните функции за редакция като Color Correction, Selection и др.

Уеб версията е достъпна от Creative Cloud, както и за Photoshop премиум акаунтите. В същото време Illustrator приложението за  браузъра все още е в Private Beta етап на разработка.

 

Още от Digital: Аdobe ще улесняват използването на PDF файлове онлайн