Дизайнерите на Adidas разработиха напълно биоразградима обувка, която е не само изключително издръжлива, но и безвредна за околната среда. Въпросният модел засега е само прототип и е кръстен от компанията с кодовото име The Futurecraft Biofabric. Цялата повърхност на самата обувка е произведена от Biosteel фибри. Интересен детайл е, че Adidas са намерили вдъхновени от синтетичната коприна на паяците, която е използвана в The Futurecraft Biofabric. Именно тя е причината за здравината на обувката, предаде DigitalTrends. 

 

Иновативният материал е разработен съвместно между Adidas и инженери на компанията AMSilk. Tе твърдят, че биоразградимата структура на обувките не означава, че те не издръжливи, защото тя е най-здравия естествен материал досега. В същото време техният материал е с 15% по-лек от останалите синтетични влакна, което допринася за лекотата на The Futurecraft Biofabric. При всички положение това е най-интересният продукт от екологичната платформа на Adidas. 

 

Компанията дори планира да представи още повече модели на пазара през следващата година, които използват уникалния материал на AMSilk. Предстоят множество тестове с Biosteel фибри и други синтетични материали, за да се постигне най-добрия баланс между тях и обувките да пасват максимално добре на крака на потребителите. По всичко личи, че Adidas виждат съчетанието между съвременните технологи и екологичните материали като бъдещето на своите спортни обувки.

 

Вижте как Adidas създадоха обувки, вдъхновени от космическите костюми