ADATA разкриха официално повече детайли за новата си серия XPG microSD памет карти за смартфони, които са оптимизирани специално за любителите на игрите. Компанията планира да продава на пазара конфигурации със 128GB, 256GB и 512GB, като цените на предложенията на европейския пазар ще бъдат обявени допълнително. Новата серия microSD карти на АDATA също така поддържат стандарта Application Performance Class 1 (A1).

 

 

Тази характеристика гарантира максимална производителност от 1500/500IOPS при запис и четене на данни, според уеб сайта на ADATA. Представителите на XPG са разработени не само за смартфони, но и за други мобилни джаджи, като Nintendo Switch и устройствата с виртуална реалност. Собствениците на модели, работещи с Android 6.0 или Android 7.0 ще могат да използват XPG картите, чрез полезната Adoptаble Storage функция на платформата.

 

 

Моделите са от клас UHS-I и ще извършват трансфери на данни при четене от 100МВps, като при запис тази стойност достига до 85МВps. Бъдещите собственици нa microSD картите ще могат да записват видео с 30 кадъра в секунда при 4K резолюция, но също да стартират максимално бързо любимите си игри. Продажбите на XPG microSD картите на пазара ще стартират до седмици, когато ще научим и каква ще бъде цената им.

 

Още от Digital: Имат ли бъдеще microSD картите