Тайванският производител представи официално новото си поколение microSD карти, които обещават сериозни подобрения. ADATA планират да разширят влиянието си в тази пазарна ниша, като предлагат впечатляващи скорости за четене и запис на информация. Актуализираната серия носи името "SD Express Cards" и ще могат да извършват Read/Write трансфери от 825/410 МBps.

За да придобиете по-добра представа за тези стойности ще уточним, че най-бързите SD карти, които ще откриете в търговските вериги имат максимални скорости от 312MBps. Oфициалната премиера ще стане факт през втората половина на годината, но засега няма много детайли за ADATA SD Express Cards (2021).

Невероятните подобрения в скоростта се очаква да спечелят много потребители, особено сред професионалистите, геймърите, и любителите на мобилната фотография. Новата серия е базирана на SD7.0 спецификацията, която предлага уникално съчетание между PCIe и NVM3 интерфейсите.

Именно това е причината за достигането на оптимални стойности за Read/Write трансфери от 825/410 МBps oт предстоящата серия microSD карти на ADATA.

 

 

В момента интерфейсите се използват масово в SSD дисковете и ще гарантират 300% увеличение в скоростта, спрямо конкурентните технология. Спецификацията SD 7.0 включва и добавянето на още пинове върху корпуса, което означава, че няма как да се възползват от тази бързина на стара microSD карта.

Все пак новите предложения на ADATA ще могат да се използват на настоящите смартфони и не се очакват проблеми със съвместимостта.Компанията допълнително ще разкрие повече подробности за SD Express серията, в какъв капацитет ще са налични картите и каква ще е европейската цена.

 

Още от Digital: Какво да направим ако MicroSD картата ни се повреди