Сензорите за отпечатъци са уникални за всеки човек, като същото може да се каже и за начина, по който чуваме. Последните изследвания на учени потвърждават, че хората имат различни нива на чувствителност към околния шум и честота на звука. Това означaва, че любимите ни парчета звучат по различен начин на отделните хора. Някои производители вече започнаха да разработват аудио слушалки, които сами се адаптират сами към ухото на потребителите. 

 

 

Добър пример за подобно адаптивно устройство са слушалките Nura, които са разработени да гарантират перфектното аудио качество съобразно уникалния слух на всеки човек, информира TechRadar. Въпросните слушалки използват технология, която със звукови вълни измерва автоматично слуха и адаптира музиката така, че да помогне да чуем максимално добре всеки едни звук от песните. Nura са проектирани да блокират изцяло околния шум и вече се продават за $399. 

 

 

В момента на пазара има няколко иновативни слушалки, които се възползват от специфичния начин, по който чува всеки от нас. Audeara A-01s също като Nura извършват тест, с който анализират слуха ни и създават уникален аудио профил на всеки потребител. Създателите им твърдят, че освен максимално аудио качество те предпазват ушите ни от редица вредни външни влияния. Слушалките на Audeara струват $499. Навлизането на повече подобни продукти ще ги направи по-достъпни.

 

Вижте какво да направим, ако аудио жака за слушалките не работи