Само преди дни ви информирахме, че създателите на Instagram напуснаха Facebook. Оттеглянето на двамата души, които разработиха приложението постави редица въпроси с бъдещето му. Facebook не са губили време и обявиха името на подходящия човек, който ще поеме ежедневното управление на Instagram. Toва е Адам Мосери, който в продължение на над десет години работи във Facebook под стриктния поглед на Марк Зукърбърг. Досега изпълняваше ролята на продуктов мениджър на Instagram.

 

Новината бе потвърдена в официален блог пост и от създателите на мобилното приложение. Според тях Адам Мосери е най-добрият избор, което се дължи на неговия опит и професионални качества, но също, че познава добре ценностите на Instagram. За в бъдеще Кевин Систрьом и Марк Кригер се надяват Instagram да продължи да разширява потребителската си база и да бъде все толкова популярно в световен мащаб. Адам Мосери постъпва на работа във Facebook още през 2008г. 

 

 

След това заема няколко различни длъжности в компанията преди да бъде избран за вицепрезидент на Product Management дивизията на Facebook през май. Изборът на Адам Мосери не е толкова изненадващ, тъй като редица анализатори вече го определиха като правилния човек да ръководи Instagram. Следващата стъпка пред Facebook е да увеличат значително приходите, които печелят от приложението и повече от 1 млрд. души, които го използват активно в световен мащаб. 

 

Oще от Digital: Вече ще можем да тагваме приятелите си във видео клипове в Instagram