Визията на персоналните компютри не се е променяла значително през последните години. Големите производители се надпреварват да представят модели, които предлагат по-мощен хардуер. Именно заради това дизайна на устройствата им е доста сходен. Acute Angle AA B4 е интересна концепция, която доказва, че компютрите могат да изглеждат по съвсем различен начин. Първото нещо, което ще ви направи впечатление несъмнено е корпуса, който е изграден от дърво.

 

 

Иновативният дизайн се допълва от алуминиеви материали, като Acute Angle AA B4 има триъгълна форма и специален калъф, с който лесно да го пренасяте. Теглото е 660 грама, а устройството също така предлага и доста мощен хардуер за своя ценови клас. Атрактивният десктоп се захранва от Intel Celeron N3450 процесор с четири ядра и работна честота от 1.1GHz, който е допълнен от Intel HD Graphics 500 графичен чип и 8GB DDR3 RAM памет, съобщава TechRadar.

 

 

Моделът има 64GB eMMC вградена памет за системните файлове на операционната система и допълнителен SSD диск с капацитет от 128GB. Опциите за свързване включват Bluetooth 4.0 и Wi-Fi 802.11ac. При всички положения можем да кажем, че Acute Angle AA B4 предсталява една от най-интересните концепции на настолен компютър, които сме виждали. Освен дизайна този модел има балансиран хардуер и може да се намери онлайн на достъпна цена от $140.

 

 

Още от Digital: Лаптоп срещу десктоп компютър – какво да изберем