Acer TravelMate Spin B1 е бюджетен, здрав и интересен лаптоп за ученици и студенти. Той е направен от устойчив на амортизация и цапане поликарбон. е бюджетен, здрав и интересен лаптоп за ученици и студенти. Той е направен от устойчив на амортизация и цапане поликарбон. Размерите на машината са 291мм на 211мм, а дебелината е 23мм.

Лаптопът е 2 в 1 и има специален механизъм който бързо го превръща от лаптоп в презентационна дъска и обратното. Отварящият механизъм е здрав и стегнат - няма опасност от разхлабване.

 

Дисплеят е 11.6" със съотношение на страните 16: 9. Резолюцията е достатъчно висока за работа и забаление - 1920 x 1080 пиксела които водят до 190 пиксела за инч плътност на изображението. IPS LED матрижата има висока яркост с равномерно разпределение. Дисплеят е тъчскрийн с10-точков мултитъч. Матрицата която използва е масовата и доказала се като достатъчно надеждна LM116LF3L02.

 

Независимо от тънкият профил, периферията на лаптопа е богата на изходи и приложения. В ляво се открояват захранващ порт, LAN за жичен интернет, цифров аудио/видео изход HDMI, USB 3.0 и комбиниран 3.5мм жак за микрофон и слушалки. Този малък квадрат в края е бутон за ресетване. В срещуположната страна са бутонът за активиране, четец на SD карти памет, USB 2.0 и KensingtonLock. Безжичната интернет връзка става чрез Intel Wireless 7265 от малко по-старо поколение с 2x2 AC WLAN модула.

 

 

Хардуерът е поверен в ръцете на Apollo Lake процесор Intel Pentium N4200. Партнират му GPU Intel HD Graphics 505 и 4GB RAM памет. Вградената памет е 256GB SSD, а батерията 48Wh Lithium-Ion акумулатор който предоставя почти 6 часа автономност.