Аcer ще инвестират сериозни средства в разработката на устройства от нови продуктови категории. Това е само един елемент от стратегията на компанията да стане по-влиятелен фактор в индустрията през 2019г. Все пак Acer няма да се откажат от сегментите, в които традиционно имат силни позиции. Лично председателят и главен изпълнителен директор на компанията Джейсън Чен сподели, че основен фокус в бизнес стратегията им за годината ще са геймърските компютри и хромбуците.

 

Конфигурациите оптимизирани за игри ще са ключови за влиянието на Acer, които вече са най-големия производител в този сегмент на американския пазар. В края на миналата година компанията изпревари своите конкуренти в Европа, Aфрика и Близкия изток, където също доминира сегмента на геймърски устройства, съобщава Digitimes. Премиерата на нова серия лаптопи и компютри ще накара потребителите да са по-активни, което ще допринесе положително за пазарния дял на Acer в индустрията през 2019г.

 

 

Джейсън Чен също така прогнозира растежа на Acer да бъде по-висок от средния за индустрията през настоящата година. Тайванският производител е разширил портфолито си от патенти с 476 нови технологии през последните 12 месеца. Благодарение на тях Acer се надяват да представят на пазара още по-атрактивни устройства, с които да изпреварят своите конкуренти. Интересът към хромбуците също не е случаен, тъй като ще позволи на компанията да разшири влиянието си сред устройствата в ниския ценови клас. 

 

Oще от Digital: Acer очаква 50% ръст в продажбите на геймърски компютри през 2019г.