Acer работят усилено над премиерата на нова генерация от хардуерни продукти, които да им позволят да разширя пазарния си дял в индустрията. Тайванският производител ще ни покаже устройствата на специално събитие, което ще се проведе в Ню Йорк през април. Конкретната дата все още не е уточнена и ще бъде потвърдена допълнително. Успоредно с това Acer ще използват подходящия повод, за да представят нов корпоративен бранд, съобщава Digitimes. 

 

Информацията за плановете на компанията бе потвърдена лично от главния изпълнителен директор, Джейсън Чен. Премиерата на нов бранд ще позволи на Acer да диверсифицира бизнеса си с компютри и ще се отрази положително върху приходите им. Близки до компанията източници твърдят, че има голяма вероятност компаниятa да представи суб бранд за своите геймърски устройства, който ще е различен от популярната серия Predator. Името все още не е известно. 

 

 

Стагнацията в глобалния пазар на компютри ще продължи и през второто тримесечие на 2019г. Това ще принуди производителите да търсят индивидуални подходи, с които да се справят с намаляващите продажби.  В следващите месеци се очаква някои от дъщерните дружества на Acer да станат публични компании и да започнат да се търгуват на борсата. Сред тях личат имената на iMedtac, International Smart Union (ISU), Acer ITS и Acer Cyber Security (ACSI). Предстои да видим дали всички тези мерки ще имат ефект.

 

Oще от Digital: HP и Acer представиха първите хромбуци в света с процесори на AMD