Някои хора казват, че таблетите са вече минало и никой не ги използва. Определено не са толкова актуални, както преди 4-5 години, но все още има определени ни случаи, в които таблетът е по-удобен и предпочитан пред смартфона заради големият си дисплей. Визираме таблетите над 10“. Те също така са идеален заместител на лаптопите за му лека мултимедия и брауз. Замислете се, колко е удобно да си лежиш на канапето с таблет, отколкото с лаптоп в скута. Също така, децата харесват повече големият екран, а е и по-малко вредно за очите им, отколкото да се взират от 10см в смартфон. Но стига приказки за преимуществата и недостатъците на таблетите. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже един актуален, сравнително евтин и достатъчно функционален таблет. Уважаеми дами и господа - Acer Iconia One (B3-A50).

Едно от първите неща, които харесваме в таблета е неговият впечатляващ дизайн. Заоблени форми, съчетани с отсичания, компактно тяло с профил от само 8.3мм., елегантни, ненатрапващи се цветове и модерно излъчване. Независимо от достъпната цена на продукта, Acer са използвали в корпуса комбинация между метал и поликарбон, който пък умело имитира метал. Така двата материала изглеждат еднакви, макар да са различни. Поликарбонът е наложителен, заради антените които се крият под него. Както знаем, радио вълните изпитват затруднение с преминаването през метал.  

 

Решетката на озвучението в лицевата част се вписва много добре във визията на Iconia One и го прави доста по-различен от всички останали таблети които се предлагат в момента на пазара. Освен красиво, това решение е и функционално. Когато работите са таблета, обикновено го държите хоризонтално. При повечето таблети, високоговорителите се намират върху гърба, като по този начин с пръсти ги запушвате.

 

Тук звукът е свободен и насочен директно към вас. Доста е силен и в същото време чист. Предлагаме ви да чуете един звуков тест, за да добиете най-реална представа за това, за което говорим. Ще намерите тества във видеото над тази статия, Таблетът има две камери – предна с 2MP и задна с 5MP еквивалент. При видео, максималното качество е 1080p. При видео разговори Iconia One се справя отлично, микрофонът му е достатъчно чувствителен и събеседникът ни ни чува добре. По периферията на таблета има 3.5мм аудио жак, така че спокойно можете да свържете слушалки към него.

 

 

Дисплеят на Acer Iconia One (B3-A50) е IPS с 10.1" диагонал и резолюция 1280х800 пиксела, които водят до 149ppi плътност на изображението. Би ни се искало, дисплеят да беше FHD, но уви, тогава и цената на устройството щеше да скочи. Като цяло обаче, качеството на картината е достатъчно добро. Яркостта е над средно ниво и така образите са видими дори когато сме насочили лампа към екрана. Ъглите на странично виждане са стандартни, а цветовете са с минимално изкривяване когато гледаме екрана отстрани.

 

Хардуерът на Acer Iconia One (B3-A50) ви е достатъчен за стандартни задачи, като гледане на видео, браузване, социални мрежи и игра на по-леки игри. В основата му стои 4-ядрен процесор MediaTek MT8167 с ARM Cortex A35 архитектура и 1.3 GHz тактова честота. RAM паметта е 2GB, а сториджа 32GB. Ако това не ви е достатъчно, посредством microSD, можете да добавите до още 64GB. Операционната система, която контролира всичко това е е Android 8.1 Oreo. Менюто на таблета е опростено и достъпно. Ориентирането в него става лесно, дори да не сте използвали Andorid OS устройство до момента.

Li-Po батерията която захранва Acer Iconia One е с много сериозен капацитет от 6100 mAh. По време на тестовете ни, той се оказа достатъчен за около 2 до 3 дни комбинирана експлоатация на таблета, в зависимост от натоварването на което го подлагахме.

 

И на финала на нашето видео ревю, сме оставили цената на на B3-A50. На няколко пъти споменахме, че тя не е висока, а тук ще конкретизираме. Към днешна дата, този Iconia One струва около 380лв.