Дизайнерите на Acer показаха интересна концепция на компютър, който се отличава с една интересна функционалност. Въпросният модел ще стане част от предстоящата ConceptD серия от устройства, която е предназначена за професионалистите. Устройството се казва ConceptD 500 и бе показано на специална пресконференция на компанията и също така включва поставка, която може да зарежда безжично смартфони, съобщава Pocket-Lint.

 

 

Идеята определено е доста креативна и ще премахне нуждата да купувате допълнителен аксесоар за тази цел. Единственото, което трябва да е да поставите смартфона върху дървената поставка в горната част на Acer ConceptD 500. Така ще заредите батерията му, докато работите с компютъра и определено е доста практично решение на този проблем. Дървената поставка също така допринася за елегантния и модерен вид на машината.

 

 

Техническите спецификации включват Intel Core i9-9900K процесор, който е допълнен с до 64GB RAM. Видео картата е NVIDIA Quadro RTX 4000. Потребителите могат да избират различни конфигурации с HDD, SDD дискове, както и с технологията Intel Optane. Taйванският производител планира да продава компютъра в следващите месеци, като цената на стандартната версия ще е около €2799.

 

Още от Digital: Пет лесни начина за прехвърляне на файлове от един компютър на друг