Днешното лого, което виждаме на началната страница на Google е вдъхновено от личността на Би Би Кинг. Легендарният американски китарист, композитор и продуцент неслучайно си спечелва прозвището "Краля на блуса". Огромната популярност на неговата музика е причината в активната част от живота си да прави средно по над 200 концерта на година. Би Би Кинг успява да пренесе любимия си блус от плантациите за бране на памук и малките улички в големите градове до най-известните музикални зали по цял свят.

 

Една от запазените марки на Би Би Кинг е практиката да кръщава своите китари "Lucille." Името е свързано с любопитна случка. По време на негово изпълнение в танцова зала в Арканзас през зимата на 1949г. избухва неочакван инцидент. Свада между двама мъже води до събарянето на варела с керосин, който е използван за затоплянето на помещението. Избухва пожар и всички напускат стаята, но Би Би Кинг се връща да вземе своята китара. Едва не изгаря, а след това научава, че сбиването е заради жена с името "Люсил".

 

 

Роден е на 16 септември 1925г. в Ита Бена Мисисипи с името Райли Б. Кинг. През детството си работи усилено със своето семейство на плантацията за памук. Постепенно започва да открива своята талант с изпълнения в местната църква. Любовта към музиката взема връх и в една лятна нощ през 1946г. решава да изостави всичко, заминавайки с $2.50 в джоба и любимата си китара към Мемфис, за да открие братовчед си Бука Уайт. Това събитие поставя началото на легендарната кариера на Би Би Кинг.

 

Oще от Digital: Най-забавните драскулки на Google през годините