Все повече потребители използва онлайн магазини в интернет, за да пазаруват. Най-популярните уеб сайтове за тази цел са Amazon и eBay. Aко и вие обичате да го правите е добре да знаете, че не всички неща, които купувате от тях са достатъчно качествени. Apple подадоха съдебен иск срещу Mobile Star LLC, които произвеждат зарядни устройства за нейните мобилни джаджи, информира Engadget.

 

Оказва се, че от технологичния гигант са провели тестове с над 100 различни Lightning кабели и зарядни с етикети "Fulfilled by Amazon". Експериментите са проведени през последните девет месеца и показват че над 90% от аксесоарите са фалшиви. Любопитното в случая е допълнителния стикер, който индикира, че са сертифицирани от Amazon. Именно това кара потребителите да се доверят на качеството им и да ги поръчат онлайн. 

 

Разследването на Apple показва, че преобладаващата част от кабелите и зарядните устройства са произведени от Mobile Star LLC. След като аксесоарите не са преминали през тестовете за безопасност на компанията това означава, че те могат да доведат до прегряване на устройствата на потребителите и дори запалване. Apple са поискали съда да спре продажбата на всички зарядни, а също те да бъдат конфискувани от Mobile Star LLC.

 

Вижте как да се грижим правилно за зарядното си устройство